Borostyánlánc

Fájdalomcsillapítás? Természetesen!

zöld hétfő

ikon kártya

VirtueMart
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.


Más is kellene a babának?

Segíthetünk?

Skype Me™!

A SKYPE segítségével ingyenes telefonhívás vagy chat kezdeményezhető.

Online fizetési partnerünk a PayPal, a világ legnagyobb internetes fizetési rendszere. (A PayPal-ról magyarul itt olvashat)

Ki olvas minket

Oldalainkat 18 vendég böngészi

mystat

MÉRETVÁLASZTÁS

Azért forgalmazunk többféle méretű bébiláncot, hogy mindenki kiválaszthassa a babája számára a legkényelmesebbet. Bébi méret: 29-34cm, gyermek 34-40cm, felnőtt: 45-55cm

Segítség a méret kiválasztásában (link)

VESZÉLYES?

A borostyán lánc nem játékszer, csak felügyelet mellett viselje a baba!
Fontos a megfelelő méretválasztás is, kerüljük a túl hosszú láncot, ne tudja a szájába venni a gyermek, mert az esetlegesen leváló szemek, darabok fulladást okozhatnak.

Borostyán nyaklánc a fogzási fájdalom enyhítésére (Blikk)
A  borostyán a népi gyógyászat szerint támogatja a szervezet saját immunképességét, így számos bőrbetegségre (neurodermitis, ekcéma), allergiára, bronchitisre is alkalmazzák. A bébi-borostyánláncnak Ausztriában, Németországban és Svájcban régóta nyugtató, fájdalomcsillapító hatást tulajdonítanak (ott még gyógyszertárakban is kapható), ezért a kisgyerekek fogzásakor is használják.
A Blikk 2004-11-28 számában jelent meg ez a cikk a borostyán láncok fogzást segítő hatásásról:
 
A kisbabák fogzás miatt érzett fájdalmát aprócska kövecskék segítségével, borostyán nyaklánccal múlasztják el Svájban az édesanyák. Ez a természetes, hatékony módszer nemcsak ott, de egész Európában a legkedveltebb, csak hazánkban nem alkalmazták eddig. Miután egy élelmes kismama két apró gyermekével megjárta az alpesi országot, hazahozta az ötletet.

Zsigmond Dóra a 14 hónapos Bulcsúval és az 5 éves Botonddal nyáron látogatta meg barátnőjét Svájcban. A kisebbik fiú a tizennégy órás útból tízet sírással töltött, mivel éppen kibújni készült néhány fogacskája. A svájci barátnő azonnal a gyógyszertárba vitte a kimerült anyukát, ahol elsőként egy borostyánláncot tett a patikus a pultra. "Kiderült, a láncot mindenhol lehet kapni, először ezt adják, aztán két gyógynövénykenőcsöt ajánlanak, és csak a legvégső esetben a Dentinox nevű gyógyszert.

Marcinál bevált a gyógyító borostyán, még a hasfájása is elmúlt tőle.

Kétkedve fogadtam, de a barátnőm győzködött: működik, én és a férjem is ezt kaptuk csecsemőkorunkban, és a mi gyerekeinknél is használt." Dóra megvette Bulcsúnak, aki öt perc után abbahagyta a sírást. A svájciak úgy tartják, a borostyánnak, ami másodlagos drágakő, olyan erős a kisugárzása, hogy a kisgyerekeknél öt perc alatt elmulasztja a fájdalmat. "A babák még tiszták, nincs a szervezetükben méreganyag" - magyarázza Dóra. "A sugárzás a szívcsakrán keresztül hat. Bulcsú azóta nem ordít, pedig már 12 foga van." A kismama több láncot is vásárolt, hazahozta a barátnőinek. Mindannyian pozitív tapasztalatokról számoltak be. Volt olyan hasfájós baba, akinek még a görcsei is elmúltak. Nem csoda, hiszen a népi gyógyászatban is leírták, a bábaasszonyok gyakran tettek borostyánt a szülő nők hasára a fájdalom enyhítésére.

Egyre többen és többen szerettek volna láncot vásárolni Dórától, ezért a fiatalasszony úgy döntött, gyártatni és forgalmazni fogja. "Még a gyerekbiztos zár is borostyánból készült. A kövecskéket selyemszálra fűzik, amit minden borostyán után speciális módszerrel megcsomóznak."
Tóth Eszter három gyermek édesanyja. Ô a legkisebb fiánál, Marcinál kezdte hathetes korában használni a láncot. "Minden csecsemőkori nyavajára, mint például a hasfájás, jó volt" - állítja Eszter. "Megúsztuk a betegségeket, Marci nyugodt baba, pedig előtte voltak nyűgös éjszakáink. Három gyermekem van, nem hiszek a csodákban, de én mondom, ez a lánc működik!"

Szülési fájások ellen is használ

A borostyánkő 35-55 millió éve Skandinávia magaslati szárazföldjén és a hozzá csatlakozó sík vidékek erdőit alkotó tűlevelű fenyők kérgéből kifolyt és évmilliók alatt foszszíliává kövült gyantája. Puha, szerves eredetű ásvány. Gyógyítóereje közismert fájdalomcsillapító, nyugtató hatását évszázados tapasztalatok bizonyítják. Kitűnően alkalmazható menstruációs, szülési fájdalmak enyhítésére és kisgyermekek fogzásának könnyítésére.
 

Tényleg használ a borostyánlánc?

A legtöbb esetben igen. Sok szülő visszajelzése alapján általában már néhány nap után észreveszik a pozitív változást. Kevesebb nyűgösség, több alvás... És mindez gyógyszerek nélkül, természetesen.

Hogyan működik?

Nincs rá tudományos magyarázat, csak elméletek. Az egyik szerint a bőrrel érintkezve a testhő hatására illóolajok válnak ki belőle, melyek a véráramba felszívódva jótékony hatást fejtenek ki az egészségre. Egy biztos: nyugtató, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, immunrendszert erősítő hatását évszázadok óta ismerik és használják. Ha eddig bevált, egy próbát ma is megér...

Nem veszélyes?

Önmagában nem, de oda kell figyelnünk a babára, mint mindig. A bébiláncokat a maximális biztonságra törekedve, a legnagyobb odafigyeléssel készítik, erős szálra fűzve, szemenkénti csomózással. A baba nem tudja elszakítani, és ha elég rövid a lánc, beleakadni sem tud vele semmibe. Felügyelet nélkül azonban ne hagyjuk kisbabán! Nem játékszer, ne hagyjuk, hogy a baba rágja, húzgálja!

Milyen hosszú legyen a lánc?

A méretválasztáshoz itt találsz segítséget.

Számít a szín?

A hatékonyság szempontjából lényegtelen. Fiúknak gyakrabban a sötétebb és a tarka (multicolor) láncokat választják, mert talán vagányabbak, a lányoknak pedig minden jól áll. :))

Minden lánc egyedi

A borostyán természetes anyag, a láncok kézi megmunkálással készülnek, ezért egyik sem teljesen egyforma. A borostyán szemekben gyakran előfordulnak apró zárványok, levegő buborékok. A termékfotók típusképek, igyekszünk a leginkább jellemző képet közzétenni, de előfordulhatnak árnyalatbeli és formai különbségek.

Miért itt vegyem meg?

  • Mert láncainkat a legjobb minőségű balti borostyánból készítik megbízható litván kézművesek.
  • Mert mi is megbízhatóak vagyunk (és gyorsak), és mindent megteszünk vásárlóink elégedettségéért.
  • Mert a lánc hosszát Te választhatod meg.
  • Mert ha több láncot vásárolsz, kedvezményt kaphatsz.
  • Mert kockázat nélkül kipróbálhatod a láncokat: ha két héten belül nem tapasztalnál változást, visszaadjuk az árát. A pénzvisszafizetési garancia feltételei és további hasznos információk (GYIK) az alábbi linken találhatók.
  • Mert 6 hónap garanciát vállalunk a láncokra (tudnivalók itt)
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack